• A kezdőknek szóló 30+ videó, hanganyag az orosz nyelv alapjait teljesen kezdő szintről mutatja be. A videók egy része segít az orosz nyelvtan alapjait megérteni, a többi a szókincset fejleszti. A videók + a videók szövege a honlapon érhető el. A videókhoz magyarázat, példamondatok és feladatok is tartoznak. A nyelvi alapok elsajátításán kívül a bemutatkozáshoz szükséges legfontosabb témákat is megtanulhatod: bemutatkozás (név, származás, nyelvtudás), család, foglalkozások, szabadidő. A kiegészítő anyagok között az olvasás, a főnevek és melléknevek gyakorlásához is plusz anyagot kapsz. A csomaghoz bónuszként 3 hallgatható és 3 olvasható történet is tartozik. Az olvasható sztorikhoz kérdések is kapcsolódnak. Végül egy beküldhető feladatsoron próbálhatod ki, mennyire sajátítottad el a tananyagot.
 • A történetgyűjtemény 15 darab, A1-B1 szintű, orosz nyelvű történetet tartalmaz magyar fordítással, szószedettel és hanganyaggal. A sztorik szövege letölthető pdf-ként a honlapon érhető el. A hanganyag szintén a honlapon hallgatható meg. A sztorik témái: Odessza nevezetességei (A1) Messi, a puma (A1-A2) Az orosz cárok furcsa szokásai (A2) Orosz sportolók (А2-B1) A kertünk (В1) Metró 2033 (В1) A balalajka (В1) Az Orosz Birodalom népei (в1) Zárt városok Oroszországban (A1-А2) A koronavírus és a karantén (А1) Gyerekjátékok (А2-В1) Az úton ... (А1-А2) Mit illik és mit nem illik Oroszországban (А2-В1) Solti Gabriella: Ébredések fényei (В1) Viszockij és az autók (А1-А2)
 • A magazin hat orosz nyelvű - meghallgatható, elolvasható - történet segítségével tanítja a beszélt, hétköznapi orosz nyelvet. Minden történethez tartozik szótár és nyelvi magyarázatok is. Az egyik sztorinak két változata is van - egy könnyebb és egy nehezebb. A magazin pdf-formátumú, a honlapról tölthető le.
 • A LÉna. Online orosz nyelvi magazin kétnyelvű (orosz-magyar), de mivel célja az orosz nyelvtanítás, ezért elsősorban orosz nyelven készül. Ez a szám a középszintű orosz érettségire készít fel. Az érettségi témáihoz kapcsolódó kérdéseket és az azokra adott, részletesen kidolgozott válaszokat tartalmaz. Minden válasz után szószedet következik. A LÉna nem nyomtatott újság, hanem itt, a Beszéljünk oroszul! honlapon található, pdf-formátumban. A pdf letölthető, kinyomtatható.  

  A magazin felépítése ezt a rendszert követi:

  • A középfokú érettségi témáihoz kapcsolódó kérdések
  • A kérdésekre adott részletes válaszok
  • A válaszok szóanyaga
  • Párbeszédek

 • A 2019. januári LÉna magazin orosz nyelvű történeteket tartalmaz, teljes magyar fordítással. A történetek témája a külső, a lakás, a család. Miden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat, kérdés-felelet jellegű gyakorlás és online feladat is tartozik. A magazin a történetek és a kérdés-felelet részek hanganyagát is tartalmazza. A további cikkek témája: a tipikus orosz ember, az északi fény és az orosz bankjegyek.
 • Orosz-magyar kétnyelvű magazin, amely az orosz nyelvtudást fejleszti érdekességek, tudnivalók, történetek segítségével.
 • A 2019. szeptemberi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. A cikkek és történetek ebben a hónapban Szentpétervárról  szólnak. Minden blokkhoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és egy történetet kérdés-felelet formájában is lehet gyakorolni. A magazin cikkeinek többségét és a szószedeteket hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. A nyelvtanulók két olvasott szövegértés és egy hallott szövegértés feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin. A lap nyelvtani leckéje a rövid alakú melléknevekről szól.
 • Rövid, orosz nyelvű, magyar nyelvre lefordított történetek, amelyeket meg is lehet hallgatni. A magazin pdf-formában a honlapról tölthető le, a hanganyagok letölthetők.
 • Videorosz 1

  3 000 Ft
  A csomag 10 darab, egyenként kb. 10 perces, orosz nyelvű videót tartalmaz. Ezek témái a következők: Az egyes számú, élettelent jelentő főnevek tárgyesete / Az egyes számú, élőt jelentő főnevek tárgyesete / A főnevek tárgyesete – többes szám / A főnevek birtokos esete / A birtokos eset használata / Bemutatkozás 2. / Bemutatkozás 3. / Család 1. / Család 2. / Család 3. Ehhez ajándékba kapsz 9 videót. Ezek témái: Ábécé 1. / Ábécé 2. / Az ábécé gyakorlása / A főnevek neme 1. / A lágyságjelre végződő főnevek neme / A főnevek többes száma 1. / A főnevek többes száma 2. / A főnevek többes száma. Kivételek / Bemutatkozás 1.
 • A LÉna. Online orosz nyelvi magazin kétnyelvű (orosz-magyar), de mivel célja az orosz nyelvtanítás, ezért elsősorban orosz nyelven készül. Ez a szám a középszintű orosz érettségire készít fel. Az érettségi témaköreihez kapcsolódó kérdéseket és részletesen kidolgozott válaszokat tartalmaz. A LÉna nem nyomtatott újság, hanem emailben küldjük el, pdf-formátumban. A pdf letölthető, kinyomtatható.  

  A magazin felépítése ezt a rendszert követi:

  • Kérdések és válaszok
  • Szószedet 
  • Párbeszédek
  • Képleírások
 • A magazin hat orosz nyelvű - meghallgatható, elolvasható - történet segítségével tanítja a beszélt, hétköznapi orosz nyelvet. Minden történethez tartozik szótár és nyelvi magyarázatok is. Az egyik sztorinak két változata is van - egy könnyebb és egy nehezebb. A magazin pdf-formátumú, a honlapról tölthető le.
 • A LÉna. Online orosz nyelvi magazin kétnyelvű (orosz-magyar), de mivel célja az orosz nyelvtanítás, ezért elsősorban orosz nyelven készül. Ez a lapszám a középszintű orosz érettségire készít fel. A témakörökhöz kapcsolódó kérdésekre adott részletes válaszokat és szószedetet tartalmaz. A LÉna nem nyomtatott újság, hanem emailben küldjük el, pdf-formátumban. A pdf letölthető, kinyomtatható.  

  A magazin felépítése ezt a rendszert követi:

  • Kérdések és válaszok
  • Szószedetek
  • Párbeszédek 

Go to Top