• LÉna orosz meséi. 2020. december

  2 900 Ft
  A 2020. decemberi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. Ez a szám 2020-ban keletkezett történeteket tartalmaz, ezért egy igazi kaleidoszkóp. Ezenkívül a fő hangsúly a decemberi ünnepeken van. Minden történethez tartozik szószedet, amelyben nyelvi-lexikai magyarázatok is vannak. Ezek után egy kérdés-felelet jellegű gyakorlás következik, amelynek a segítségével a történetek, cikkek legfontosabb szóanyagát lehet begyakorolni. A magazinhoz külön füzetben 38 darab letölthető hanganyag kapcsolódik.
 • A LÉna meséi 2021. februári száma a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. Ez a szám a 2020 decembere óta keletkezett történeteket tartalmazza. Ezenkívül a fő téma a tél és a februári hónap. Minden történethez tartozik szószedet, amelyben nyelvi-lexikai magyarázatok is vannak. Ezek után egy kérdés-felelet jellegű gyakorlás következik, amelynek a segítségével a történetek, cikkek legfontosabb szóanyagát lehet begyakorolni. A magazinhoz külön füzetben 25 darab letölthető hanganyag kapcsolódik.
 • A történetgyűjtemény 15 darab, A1-B1 szintű, orosz nyelvű történetet tartalmaz magyar fordítással, szószedettel és hanganyaggal. A sztorik szövege letölthető pdf-ként a honlapon érhető el. A hanganyag szintén a honlapon hallgatható meg. A sztorik témái: Odessza nevezetességei (A1) Messi, a puma (A1-A2) Az orosz cárok furcsa szokásai (A2) Orosz sportolók (А2-B1) A kertünk (В1) Metró 2033 (В1) A balalajka (В1) Az Orosz Birodalom népei (в1) Zárt városok Oroszországban (A1-А2) A koronavírus és a karantén (А1) Gyerekjátékok (А2-В1) Az úton ... (А1-А2) Mit illik és mit nem illik Oroszországban (А2-В1) Solti Gabriella: Ébredések fényei (В1) Viszockij és az autók (А1-А2)
 • Az 500+ szókártya és pdf. segédanyag bemutatja az orosz mozgást jelető igék jelentéseit, ragozását és használatát. A tananyag 16 kártyacsomagból és egy pdf-ből áll, amelyek megismertetik mind az igekötő nélküli, mind az igekötős mozgást jelentő igéket. Az elméleti bevezetés, a ragozások,  az igekötők jelentései egy 10 oldalas, letölhető, kinyomtatható online pdf-ben találhatók. A szókártyák a ragozást és a példamondatokat tartalmazzák. A szókártyák ONLINE érhetők el, a quizlet.com program segítségével, akár mobiltelefonon is, de ki is lehet őket nyomtatni. A program segítségével a mozgást jelentő igék többféleképpen tanulhatók és hanganyag is tartozik hozzájuk. A program tesztet is generál a kártyacsomagokhoz és a segítségével online játékra is van lehetőség. A tananyag használatának egyetlen technikai feltétele van: ingyenesen regisztrálni kell a quizlet.com oldalon.
 • A kezdőknek szóló 30+ videó, hanganyag az orosz nyelv alapjait teljesen kezdő szintről mutatja be. A videók egy része segít az orosz nyelvtan alapjait megérteni, a többi a szókincset fejleszti. A videók + a videók szövege a honlapon érhető el. A videókhoz magyarázat, példamondatok és feladatok is tartoznak. A nyelvi alapok elsajátításán kívül a bemutatkozáshoz szükséges legfontosabb témákat is megtanulhatod: bemutatkozás (név, származás, nyelvtudás), család, foglalkozások, szabadidő. A kiegészítő anyagok között az olvasás, a főnevek és melléknevek gyakorlásához is plusz anyagot kapsz. A csomaghoz bónuszként 3 hallgatható és 3 olvasható történet is tartozik. Az olvasható sztorikhoz kérdések is kapcsolódnak. Végül egy beküldhető feladatsoron próbálhatod ki, mennyire sajátítottad el a tananyagot.
 • A tanfolyam kilenc videóból áll. Egyszerűen érthető magyarázatokkal, sok példával mutatja be az orosz kiejtés legfontosabb, legtöbb problémát okozó szabályait. A legkönnyebb módja annak, hogy az orosz kiejtési szabályokat viszonylag rövid idő alatt elsajátítsd. A témák: A kemény és lágy másalhangzók, az "л" hang, az "о" hang, a "ы", a "ю" hang, a "я" hang, a "e" hang kiejtése + néhány egyéb, sehová sem illeszthető szabály. Ezenkívül tartalmaz egy videót, amelyben az orosz nyelvben használatos idegen szavak olvasását lehet gyakorolni.
 • Videorosz 1

  3 000 Ft
  A csomag 10 darab, egyenként kb. 10 perces, orosz nyelvű videót tartalmaz. Ezek témái a következők: Az egyes számú, élettelent jelentő főnevek tárgyesete / Az egyes számú, élőt jelentő főnevek tárgyesete / A főnevek tárgyesete – többes szám / A főnevek birtokos esete / A birtokos eset használata / Bemutatkozás 2. / Bemutatkozás 3. / Család 1. / Család 2. / Család 3. Ehhez ajándékba kapsz 9 videót. Ezek témái: Ábécé 1. / Ábécé 2. / Az ábécé gyakorlása / A főnevek neme 1. / A lágyságjelre végződő főnevek neme / A főnevek többes száma 1. / A főnevek többes száma 2. / A főnevek többes száma. Kivételek / Bemutatkozás 1.
 • Videorosz 2.

  3 000 Ft
  A Videorosz 2. tizenegy videóból és egy hanganyagból áll. A nyelvtani videók befejezik a birtokos esetet, ill. a részes esetet ismertetik. A lexikai videók a Lakás témát dolgozzák ki, és a városi és falusi élet előnyeit és hátrányait mutatják be. Mind a videókat, mind a szövegüket tartalmazó pdf-ket le tudod menteni.
 • Videorosz 3.

  3 000 Ft
  A csomagban található 10 videó folytatja a főnévragozást (elöljárós eset) és végigveszi a melléknévragozás hat esetét. A videók részletesen, példákkal, feladatokkal teszik érthetővé, emészthetővé az orosz nyelvtant. A videók a honlapon érhetők el, a videók és a videók szövegét tartalmazó pdf-k letölthetők.
 • A 2019. novemberi LÉna magazin a 2019. szeptemberi szám folytatása. A nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. A cikkek és történetek ebben a hónapban Szentpétervárról  szólnak és a fő hangsúly a hétköznapi párbeszédeken van: megtanulhatod hogyan boldogulj múzeumi pénztárban, tömegközlekedésen, élelmiszerüzletben, szállodában, étteremben. Minden blokkhoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik. A magazin cikkeinek többségét hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. A nyelvtanulók több olvasott szövegértés és egy hallott szövegértés feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin.
 • A 2019. szeptemberi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. A cikkek és történetek ebben a hónapban Szentpétervárról  szólnak. Minden blokkhoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és egy történetet kérdés-felelet formájában is lehet gyakorolni. A magazin cikkeinek többségét és a szószedeteket hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. A nyelvtanulók két olvasott szövegértés és egy hallott szövegértés feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin. A lap nyelvtani leckéje a rövid alakú melléknevekről szól.
 • A LÉna. Online orosz nyelvi magazin kétnyelvű (orosz-magyar), de mivel célja az orosz nyelvtanítás, ezért elsősorban orosz nyelven készül. Ez a szám a középszintű orosz érettségire készít fel. Az érettségi témáihoz kapcsolódó kérdéseket és az azokra adott, részletesen kidolgozott válaszokat tartalmaz. Minden válasz után szószedet következik. A LÉna nem nyomtatott újság, hanem itt, a Beszéljünk oroszul! honlapon található, pdf-formátumban. A pdf letölthető, kinyomtatható.  

  A magazin felépítése ezt a rendszert követi:

  • A középfokú érettségi témáihoz kapcsolódó kérdések
  • A kérdésekre adott részletes válaszok
  • A válaszok szóanyaga
  • Párbeszédek

Go to Top