• A LÉna meséi 2021. februári száma a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. Ez a szám a 2020 decembere óta keletkezett történeteket tartalmazza. Ezenkívül a fő téma a tél és a februári hónap. Minden történethez tartozik szószedet, amelyben nyelvi-lexikai magyarázatok is vannak. Ezek után egy kérdés-felelet jellegű gyakorlás következik, amelynek a segítségével a történetek, cikkek legfontosabb szóanyagát lehet begyakorolni. A magazinhoz külön füzetben 25 darab letölthető hanganyag kapcsolódik.
 • LÉna orosz meséi. 2020. december

  2 900 Ft
  A 2020. decemberi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. Ez a szám 2020-ban keletkezett történeteket tartalmaz, ezért egy igazi kaleidoszkóp. Ezenkívül a fő hangsúly a decemberi ünnepeken van. Minden történethez tartozik szószedet, amelyben nyelvi-lexikai magyarázatok is vannak. Ezek után egy kérdés-felelet jellegű gyakorlás következik, amelynek a segítségével a történetek, cikkek legfontosabb szóanyagát lehet begyakorolni. A magazinhoz külön füzetben 38 darab letölthető hanganyag kapcsolódik.
 • A történetgyűjtemény 15 darab, A1-B1 szintű, orosz nyelvű történetet tartalmaz magyar fordítással, szószedettel és hanganyaggal. A sztorik szövege letölthető pdf-ként a honlapon érhető el. A hanganyag szintén a honlapon hallgatható meg. A sztorik témái: Odessza nevezetességei (A1) Messi, a puma (A1-A2) Az orosz cárok furcsa szokásai (A2) Orosz sportolók (А2-B1) A kertünk (В1) Metró 2033 (В1) A balalajka (В1) Az Orosz Birodalom népei (в1) Zárt városok Oroszországban (A1-А2) A koronavírus és a karantén (А1) Gyerekjátékok (А2-В1) Az úton ... (А1-А2) Mit illik és mit nem illik Oroszországban (А2-В1) Solti Gabriella: Ébredések fényei (В1) Viszockij és az autók (А1-А2)
 • Az 500+ szókártya és pdf. segédanyag bemutatja az orosz mozgást jelető igék jelentéseit, ragozását és használatát. A tananyag 16 kártyacsomagból és egy pdf-ből áll, amelyek megismertetik mind az igekötő nélküli, mind az igekötős mozgást jelentő igéket. Az elméleti bevezetés, a ragozások,  az igekötők jelentései egy 10 oldalas, letölhető, kinyomtatható online pdf-ben találhatók. A szókártyák a ragozást és a példamondatokat tartalmazzák. A szókártyák ONLINE érhetők el, a quizlet.com program segítségével, akár mobiltelefonon is, de ki is lehet őket nyomtatni. A program segítségével a mozgást jelentő igék többféleképpen tanulhatók és hanganyag is tartozik hozzájuk. A program tesztet is generál a kártyacsomagokhoz és a segítségével online játékra is van lehetőség. A tananyag használatának egyetlen technikai feltétele van: ingyenesen regisztrálni kell a quizlet.com oldalon.
 • A 2019. novemberi LÉna magazin a 2019. szeptemberi szám folytatása. A nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. A cikkek és történetek ebben a hónapban Szentpétervárról  szólnak és a fő hangsúly a hétköznapi párbeszédeken van: megtanulhatod hogyan boldogulj múzeumi pénztárban, tömegközlekedésen, élelmiszerüzletben, szállodában, étteremben. Minden blokkhoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik. A magazin cikkeinek többségét hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. A nyelvtanulók több olvasott szövegértés és egy hallott szövegértés feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin.
 • A 2019. szeptemberi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar fordítással és szószedettel. A cikkek és történetek ebben a hónapban Szentpétervárról  szólnak. Minden blokkhoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és egy történetet kérdés-felelet formájában is lehet gyakorolni. A magazin cikkeinek többségét és a szószedeteket hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. A nyelvtanulók két olvasott szövegértés és egy hallott szövegértés feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin. A lap nyelvtani leckéje a rövid alakú melléknevekről szól.
 • A tanfolyam kilenc videóból áll. Egyszerűen érthető magyarázatokkal, sok példával mutatja be az orosz kiejtés legfontosabb, legtöbb problémát okozó szabályait. A legkönnyebb módja annak, hogy az orosz kiejtési szabályokat viszonylag rövid idő alatt elsajátítsd. A témák: A kemény és lágy másalhangzók, az "л" hang, az "о" hang, a "ы", a "ю" hang, a "я" hang, a "e" hang kiejtése + néhány egyéb, sehová sem illeszthető szabály. Ezenkívül tartalmaz egy videót, amelyben az orosz nyelvben használatos idegen szavak olvasását lehet gyakorolni.
 • A 2019. júniusi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar szószedettel. A történetek ebben a hónapban az iskoláról, a nyárról, a vakációról  szólnak. Minden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és kérdés-felelet formájában is lehet őket gyakorolni. A nyelvtanulók több feladattal is megpróbálkozhatnak, amelyeknek a megoldási útmutatóját is tartalmazza a magazin.
 • A 2019. májusi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar szószedettel. A történetek ebben a hónapban a májusi ünnepekről szólnak. Minden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és kérdés-felelet formájában is lehet őket gyakorolni. A magazin a történetek, a szószedetek és a kérdés-felelet részek hanganyagát is tartalmazza. A nyelvtanulók több feladattal is megpróbálkozhatnak, például az elöljárószók, az igeszemlélet és a részes eset témakörében.
 • A 2019. áprilisi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, magyar szószedettel. A történetek ebben a hónapban főleg férfiakról, férfiaknak szólnak. Minden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és egy részüket kérdés-felelet formájában lehet gyakorolni. A magazin a történetek, a szószedetek és a kérdés-felelet részek hanganyagát is tartalmazza. A további cikkek témája: népszerű autómárkák Oroszországban, grillezés, férfias tárgyak, hobbik, stb. A nyelvtanulók több feladattal is megpróbálkozhatnak, például a haditechnika témakörében.
 • A 2019. márciusi LÉna magazin a nyelvtanulók számára egyszerűsített orosz nyelvű történeteket és cikkeket tartalmaz, teljes magyar fordítással. A történetek ebben a hónapban főleg nőkről, nőknek szólnak. Minden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat is tartozik és egy részüket kérdés-felelet formájában lehet gyakorolni. A magazin a történetek és a kérdés-felelet részek hanganyagát is tartalmazza. A további cikkek témája: diéta, sminktrendek, mennyibe kerül a boldogság ... Az olvasott és hallott szövegértésen kívül ebben a hónapban egy fordítási feladattal is megpróbálkozhatnak a nyelvtanulók. Oroszországról most is olvashatsz a magazinban: ez alkalommal az ország valódi méreteivel foglalkozunk.
 • A 2019. februári LÉna magazin orosz nyelvű történeteket tartalmaz, teljes magyar fordítással. A történetek Oroszországot, az orosz emberek hétköznapjait mutatják be. Miden sztorihoz nyelvi-lexikai magyarázat és kérdés-felelet jellegű gyakorlás is tartozik. A magazin a történetek és a kérdés-felelet részek hanganyagát is tartalmazza. A további cikkek témája: az orosz írók és költők hobbijai, az orosz vonatok világa és az orosz nyelv "nehézségei". A magazinban találsz egy mini "túlélő szótárt" is, hogy szükség esetén könnyebben meg tudd értetni magad az orosz emberekkel.
Go to Top