Az év ugyan már nem most kezdődött, lassan az első hónapnak is a végére érünk. Ha megfogadtál ezt-azt január elsején, már azt is tudod, sikerült-e betartanod. A nyelvtanulás elkezdéséhez (vagy éppen folytatásához) azonban nincs szükség semmilyen különleges napra vagy az évkezdésre. Ezzel most nem találtam fel a meleg vizet, de nincs is szándékomban.

Csak szeretném felhívni a figyelmed, hogy 2019 lehet a te éved. Még éppen 11 és fél hónapod van arra, hogy folyékonyan megtanulj oroszul!

Mi kell hozzá? Csak te és sok-sok jó “tananyag”!

Valami téma, ami annyira érdekel, hogy szívesen elolvasod, meghallgatod oroszul is. Ez lehet a virágok gondozása, egy étel elkészítése vagy éppen egy szerszám működése. Az orosz internet kimeríthetetlen kincsesbánya! Lehetetlen, hogy nem találsz a te kedvenc témádhoz kapcsolódó cikkeket, könyveket, videókat. 

A többi pedig már csak idő kérdése…

Ha nem találsz témát, a történetek biztosan érdekelnek. Éppen ezért az új, 2019. januári LÉna-magazinban is több sztorit találsz: a külsőről, egy vízisiklóról, egy elfoglalt apáról vagy egy dédnagymamáról, aki egész életében várta a frontról a férjét. De olvashatsz az északi fényről, az orosz bankjegyekről és arról is, milyen a tipikus orosz ember. A történeteket most is meghallgathatod, és a nyelvi-lexikai magyarázatok után kérdés-felelet formájában gyakorolhatod az új tananyagot. Ha pedig már igazán jól elsajátítottál minden megtanulhatót, online feladatokkkal teheted próbára a tudásod.

Ugye nem is olyan nehéz elkezdeni?

Kukkants bele a magazinba!

Érdekel a januári LÉna!