Miért tanulsz oroszul?

 

Érdekes jelenségre figyeltem fel az orosz nyelvtanulással kapcsolatban. Nagyon sokan csak “tanulgatják”, különösebb cél nélkül. Azt sem tudják eldönteni, általános vagy szakmai nyelvet tanuljanak, hogy mire fogják használni, belekezdenek, aztán abbahagyják. Vagy csak álmodoznak róla. Talán nem hisznek abban, hogy érdemes?

Különösen furcsa ez napjainkban, amikor mindenki arról harsog, hogy célkitűzés és terv nélkül nincs eredmény, sőt nem is érdemes belefogni semmibe. Akkor miért éppen az orosszal kapcsolatban van ez a nagy tanácstalanság és határozatlanság?

Pedig oroszul tanulni jó! Oroszul tanulni érdemes!

És ha már tanulsz, igenis tűzz ki célokat! Például azt, hogy leteszed a középfokú nyelvvizsgát. Nem azért, mert a papír annyira fontos, hanem azért, mert akkor célod lesz és “rákényszeríted” magad a tanulásra. Azt pedig tudjuk, hogy a sikerek meghozzák a kedvünket a folytatáshoz. Ennyi.

Ha szeretnél oroszul megtanulni és nyelvvizsgát tenni, a LÉna magazint neked találtam ki. Minden száma két nyelvvizsgatémát dolgoz ki a szokásos feladattípusokat gyakoroltatva, természetesen megoldási útmutatókkal. Ezenkívül minden magazinban találsz sok-sok (Orosz)országismereti információt is.

 

2017 első, most megjelent LÉnája már a huszadik!

 

Most a bankok és az internet világával ismerkedhetsz meg a segítségével. A 6 oldal nyelvvizsgaszótár mellett megtalálod benne a szokásos olvasott szövegértéseket, a lexikai-nyelvtani feladatsort, a levélírást. Olvashatsz arról, melyek a legjobb orosz bankok, a legnépszerűbb blogok, a legjobb internetes portálok, oldalak.

Egy új lehetőséget is találsz a magazinban. Ha szeretnél filmek, sorozatok segítségével oroszul tanulni, biztosan feltetted már azt a kérdést, ez miért nem lehetséges oroszból, amikor angolból annyi ilyen lehetőség van.

Most megpróbálkozhatsz ezzel a módszerrel, mert a LÉnában egy orosz filmből vettük a hallott szövegértést.

Többet nem árulok el, csak azt, hogy lesz folytatás!!!!

Tarts velünk, tanulj oroszul, készülj a nyelvvizsgára LÉnával!

Ismerd meg a magazin mintaszámát!

 

Letöltöm a mintamagazint!

 

A magazint ide kattintva lehet megrendelni.