Megjelent a LÉna 2017. márciusi száma!

Miért B1 szint?

A magyarországi  érettségi rendszer követelményei alapján a középszintű érettségin a diákok tudásának az európai B1 szinten kell lennie. Ez az alapfokú nyelvvizsga szintje is egyúttal. Ezért LÉna most az érettségizőknek segít: az orosz szóbeli érettségi feladattípusait tanulhatod vele: a társalgást, a szerepjátékot és az önálló témakifejtést.

32 oldalnyi “tömény” tananyag!!!!!  😉

A magazin az érettségi 10 témaköréből egyelőre kettővel foglalkozik. A többit kétszeri nekifutásra az áprilisi és a májusi magazinban tárgyaljuk, tehát  legkésőbb május közepéig éppen rendelkezésre állnak a lehetséges minták.

 

Íme a szerkesztő levele:

“Talán meglepődik ezen a mellékleten. Igen, LÉna profilja nem ez, hanem elsősorban a középfokú nyelvvizsgára készülőknek nyújt segítséget.

Most mégis „egy szinttel lejjebb” lép (B1)

és a középszintű érettségi témaköreivel foglalkozik.

A kétszintű érettségi követelményeinek megváltozása új kihívások elé állít tanárt, diákot egyaránt. Nem egyszerű helyzetben vannak az idei tanév tanulói, hiszen ők lesznek a kísérleti alanyai az új rendszernek, amely – a tanárok egyöntetű véleménye szerint –  nehezebb feladatsorok megoldásához köti az érettségi bizonyítvány megszerzését. Jómagam és kollégáim tapasztalata alapján, egy átlagos diák kb. 6 %-kal gyengébb eredményt ér el a mintafeladatok megoldásakor, mint a korábbi érettségi időszakok írásbeli anyagai esetében.

Ezt – természetesen – nem áll módunkban befolyásolni, de segítséget nyújtunk néhány szóbeli feladatsorral, hiszen az oroszosokat nem kényezteti el a könyvesboltokban kapható kiadványok garmadája. Nem gondoljuk, hogy nálunk van a bölcsek köve és minden problémára megoldást tudunk nyújtani, de ötleteket, megoldási javaslatokat adunk.

A kiadvány nem teljes körű, nem tér ki minden egyes, lehetséges témára, és sokkal inkább a gyakorláshoz ajánljuk, amelyből soha nem elég, és amelynek éppen most van itt az ideje.

A magazint a nyelvvizsgára készülők is haszonnal forgathatják: hasznos, ha fokozatosan, először könnyebb feladatokkal szoknak hozzá a nyelvvizsga nehezebb, B2 szintjéhez.”

Tarts velünk, tanulj oroszul, készülj az érettségire és a nyelvvizsgára Lénával!

Fontos: a LÉna magazin 2017. márciusi érettségi melléklete 1500 Ft-ba kerül!

A LÉna minta számát itt tudod letölteni:

Letöltöm a minta magazint!

További infókért és a megrendelésért kattints ide:

Megnézem az üzletet!