1. lecke: Indulj el egy úton…

Gratulálok a döntésedhez, oroszul tanulni nagyon jó! Szerettél volna már eddig is, de mégsem mertél belevágni? Igazad van, túlságosan nagy falat egy nyelvvel egyedül, tanár nélkül megbirkózni. Nem szaporítom a szót, abban szeretnék neked segíteni, hogy el tudj indulni ezen az úton. Miért?

 Mert 1974 óta foglalkozom az orosz nyelvvel, és ha ma kezdhetném, újra ez a nyelv lenne a kedvencem. Tudom, hogy az orosz jó választás.

Most te következel.  Nem ígérem, hogy ezekből a videókból teljesen meg fogsz tanulni oroszul. De elkezdheted vele, és ha komolyan gondolod, ha tanulsz, gyakorolsz, mire végére érsz, az alapokkal tisztában leszel. 

Ez azért is lehetséges, mert a háttérben ott van a beszeljunkoroszul.hu honlap, ott vagyok én, hogy segítsek, ha elakadtál, és ott egy közösség, akik támogatnak, motiválnak. 

Erőt, kitartást, sok örömet kívánok az orosz nyelv tanulásához! Удачи! Sok sikert!

Mivel is kellene kezdeni? Természetesen a „rettegett” orosz ábécével. Az első leckében erről lesz szó. Az alábbi videóra kattintva megtanulhatod az orosz ábécé első részét. Ha már ismered az orosz betűket, akkor is érdemes megnézned, mert hidd el, nem hétköznapi ábécéről van szó, és a kiejtést is hallhatod. Ha ezzel végeztél, görgess lejjebb a folytatáshoz!

Következzen a folytatás!

A következő leckében pedig megtanulunk oroszul írni.