Привет!

Ha új vagy itt, mindenképpen érdemes néhány percet arra szánnod, hogy megismerd a Beszéljünk oroszul! honlap küldetését és megtudd, hogyan tudod a leghatékonyabban hasznát venni az itt elérhető tananyagoknak.

 

Mirjam vagyok (Antal Lászlóné Nyilas Mária Magdolna), magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár.  

 

 

Az első diplomámat (magyar- orosz szakon) 1982-ben szereztem Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen, ahol régi orosz irodalom speciális képzésben is részt vettem.

Német nyelvből 1997-ben  a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kaptam nyelvtanári diplomát. Németből az egyetemi képzést 2007-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem el. 

Célom azok segítése, akik vannak olyan bátrak és vállalkozószelleműek, hogy az orosz nyelvet (részben) önállóan tanulják.

Hiszem, hogy az ember veleszületett képessége a tetszőleges számú természetes, emberi nyelven való kommunikálás. Tudom, hogy az idegennyelv-tanulás élvezetes foglalatosság, amelynek rengeteg, nem csupán gazdasági haszna van.

Ebben tudok neked segíteni:

Szeretek oroszul tanítani, gyere tanulj velem! Tananyagaimnak köszönhetően elegendő akár heti egy órát közösen foglalkoznunk.

Ha önállóan is hajlandó vagy oroszul tanulni, számtalan tananyagot kínálok neked.

2012 májusában indítottam útjára a Beszéljünk oroszul! blogot, amelynek az évek során több százezer olvasója volt. Ez a honlap a blog továbbfejlesztett, kibővített változata.

Hogyan tudod használni a honlap anyagait?

Ha teljesen kezdő vagy újrakezdő vagy, hasznos lesz számodra a Videós orosz nyelvtanfolyam kezdőknek, amelyben 25 videó + feladatok + konzultációs lehetőség + írásbeli záróvizsga segítségével megismerheted az orosz nyelv alapjait. A nyelvtanfolyam folytatása 2019 szeptemberében várható!

Ha ennél többre vagy másra vágysz, ott a LÉna. Online orosz nyelvi magazin, amely 2015. óta jelenik meg, és már több, mint 25 száma látott napvilágot. A magazin első 24 számát a nyelvvizsgatémáknak szenteltem.

2017. decemberétől a LÉna magazin főleg azoknak kedvez, akik történetek segítségével szeretnék fejleszteni orosztudásukat. 

Ha fontosnak tartod az orosz nyelvtan és szókincs tanulását, nagy segítségedre lehetnek az úgynevezett VIDEOROSZ Klub tananyagcsomagjai, amelyekben szintén videókat találsz. A Klub leckéi közül csak az első négy csomag készült el. Ezeket megvásárolhatod, de új, ilyen jellegű videók egyelőre nem készülnek. De azért továbbra is hozzáférhető ez a tananyag, hátha neked éppen erre van szükséged.

Ha nem tudsz dönteni, melyik tananyagunkat válaszd, böngéssz kedvedre a Beszéljünk oroszul! ingyenes Blogján, ahol számtalan tananyagot és érdekességet találsz. 

Ha már határozott elképzelésed van, milyen tananyagot szeretnél megszerezni, böngéssz tovább kedvedre a webáruházunkban!

 

A honlaphoz tartozik egy Facebook-csoport, amelynek már több, mint 400 tagja van.

Nemrégen indult útjára a kezdő Facebook-csoportunk, ahol kezdő orosz nyelvtanulóknak nyújtok segítséget.

 

Legújabban az Instagramon is megtalálsz, gyere, sok újdonságot láthatsz!

 

Jó orosztanulást kívánok!