Привет!

Ha új vagy itt, mindenképpen érdemes néhány percet arra szánnod, hogy megismerd a Beszéljünk oroszul! honlap küldetését és megtudd, hogyan tudod a leghatékonyabban hasznát venni az itt elérhető tananyagoknak.

Mirjam vagyok (Antal Lászlóné Nyilas Mária Magdolna), magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár.  

Célom, hogy történeteken keresztül mutassam meg neked az igazi Oroszországot, az orosz kultúrát, az orosz embereket, az orosz nyelvet!

Az első diplomámat (magyar- orosz szakon) 1982-ben szereztem Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen, ahol régi orosz irodalom speciális képzésben is részt vettem.

Német nyelvből 1997-ben  a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kaptam nyelvtanári diplomát. Németből az egyetemi képzést 2007-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem el. 

Ebben tudlak téged támogatni:

Ha már többször belefogtál az oroszba és mindig abbahagyod, akkor megmutatom, hogyan ne add fel, hanem mindig várd az orosszal való foglalkozást.

Ha már egy ideje tanulsz oroszul, de nem fejlődsz igazán és türelmetlen vagy, akkor megmutatom, hogyan élvezheted máris az oroszozást.

Ha túl nehéznek tartod az orosz nyelvtant, akkor megmutatom, hogyan tudod megszelídíteni. Ha úgy érzed, csak tanulod, tanulod, tanulod a szavakat, de nincs látható eredménye, akkor megismertetem veled azt a (világszerte bevált) módszert, amivel mostantól ebben is sokkal eredményesebb lehetsz.

Még egy dolog, amit bizonyára nehezen fogsz elhinni, de ebben is nagyon nagy fejlődést tudunk elérni, viszonylag rövid idő alatt: ha nem mersz megszólalni, akkor mindenképpen keress meg és megmutatom, hogyan lehet mindez hamarosan csak egy rossz emlék.

A részletekért kattints ide!
A módszeremről

Ha önállóan is hajlandó vagy oroszul tanulni, számtalan anyagot kínálok neked.

2012 májusában indítottam útjára a Beszéljünk oroszul! blogot, amelynek az évek során több százezer olvasója volt. Ez a honlap a blog továbbfejlesztett, kibővített változata.

Hogyan tudod használni a honlap anyagait?

Ha teljesen kezdő vagy újrakezdő vagy, hasznos lesz számodra Az orosz nyelv videókon kezdőknek, amelyben 25 videó + feladatok segítségével megismerheted az orosz nyelv alapjait. 

Érdekelnek a kezdőknek szóló videók!

Ha ennél többre vagy másra vágysz, ott a LÉna. Online orosz nyelvi magazin, amely 2015. óta jelenik meg, és már több, mint 25 száma látott napvilágot. A magazin első 24 számát a nyelvvizsgatémáknak szenteltem.

2017. decemberétől a LÉna magazin főleg azoknak kedvez, akik történetek segítségével szeretnék fejleszteni orosztudásukat. 

Ha fontosnak tartod az orosz nyelvtan és szókincs tanulását, nagy segítségedre lehetnek az úgynevezett VIDEOROSZ Klub csomagjai, amelyekben szintén videókat találsz. Ezek közül csak az első négy csomag készült el. Ezeket megvásárolhatod, de új, ilyen jellegű videók egyelőre nem készülnek. De azért továbbra is hozzáférhetők, hátha neked éppen erre van szükséged.

Ha nem tudsz dönteni, melyik fizetős anyagot válaszd, böngéssz kedvedre a Beszéljünk oroszul! ingyenes Blogján, ahol számtalan nyelvtani magyarázatot, történetet és érdekességet találsz. 

Megnézem az ingyenes nyelvi anyagokat!

Ha már határozott elképzelésed van, milyen orosz nyelvi anyagot szeretnél megszerezni, böngéssz tovább kedvedre a webáruházban!

Megnézem a webáruházat!

Jó nyelvelsajátítást kívánok!