Itt kezdd! 2018-01-30T15:09:31+00:00

Привет!

Ha új vagy itt, mindenképpen érdemes néhány percet arra szánnod, hogy megismerd a Beszéljünk oroszul! honlap küldetését és megtudd, hogyan tudod a leghatékonyabban hasznát venni az itt elérhető tananyagoknak.

Mirjam vagyok (Antal Lászlóné Nyilas Mária Magdolna), magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár.  Az első diplomámat (magyar- orosz szakon) 1982-ben szereztem Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen, ahol régi orosz irodalom speciális képzésben is részt vettem. Német nyelvből 1997-ben  a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kaptam nyelvtanári diplomát. Németből az egyetemi képzést 2007-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem el. 

Célom azok segítése, akik vannak olyan bátrak és vállalkozószelleműek, hogy az orosz nyelvet (részben) önállóan tanulják.

Hiszem, hogy az ember veleszületett képessége a tetszőleges számú természetes, emberi nyelven való kommunikálás. Tudom, hogy az idegennyelv-tanulás élvezetes foglalatosság, amelynek rengeteg, nem csupán gazdasági haszna van.

2012 májusában indítottam útjára a Beszéljünk oroszul! blogot, amelynek az évek során több százezer olvasója volt. Ez a honlap a blog továbbfejlesztett, kibővített változata.

 

Hogyan tudod használni a honlap anyagait?

 

Ha teljesen kezdő vagy újrakezdő vagy, hasznos lesz számodra a Videorosz tanfolyam, amelyben 21 videó segítségével megismerheted az orosz nyelv alapjait.

 

 

Erre épül a nemrég indított VIDEOROSZ Klub, amelyben szintén videókat találsz. Ha már megismerkedtél az alapokkal, nyugodtan lépj be a Klubba, hiszen itt az elejétől kezdve tanulhatod végig mind az orosz nyelvtani jelenségeket, mind a hétköznapi élet témáit. A Klub előfizetéses rendszerű, havidíjas, amiért cserébe korlátlanul használhatod a már meglévő videókat, amelyek száma havonta 5-10 darabbal növekszik. A Klubhoz tartozik egy Facebook-közösség is, ahol minden kérdésedre választ kapsz.

 

 

Ha ennél többre vagy másra vágysz, ott a LÉna. Online orosz nyelvi magazin, amely 2015. óta jelenik meg, és már több, mint 25 száma látott napvilágot. A magazin első 24 számát a nyelvvizsgatémáknak szenteltük. 2017. decemberétől LÉna egy nagyon hatékony nyelvtanítási, -tanulási módszerre tért át, így végre a magyar nyelvtanulók számára is elérhetővé vált a történetmesélős orosztanulás.

 

 

Ha nem tudsz dönteni, melyik tananyagunkat válaszd, böngéssz kedvedre a Beszéljünk oroszul! ingyenes Blogján, ahol számtalan tananyagot és érdekességet találsz. 

 

 

A honlaphoz tartozik egy Facebook-közösség, amelynek több, mint ezer követője van.

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian