Hogyan tanulj oroszul? Egy plusz szövegértés

 

Ha elvégezted a házi feladatokat, akkor már van valamelyest fogalmad arról, milyen is az orosz nyelv és hogy tudsz-e videókból tanulni. Naná, hogy tudsz!!!!! 

Az alapokat, amint írtam az első levélben, kb. három hónap alatt tudod elsajátítani. 

Éppen erre a célra állítottam össze számodra azt a 25 részből álló videósorozatot, amiből lépésről lépésre, fokozatosan megismerheted az orosz nyelv alapjait.

Itt tudod megnézni, mit tanulhatsz meg a tanfolyamon:

Kattins ide!

A sorozat megtanítja az orosz nyelvtan alapjait. Ezek szükségesek ahhoz, hogy alap szinten tudd használni a legfontosabb szófajokat, tudj mondatokat alkotni, kérdezni, számolni, stb. 

A nyelvtani videókban számtalan szót, kifejezést is megtanulsz.

A tanfolyamban történeteket is találsz, amikkel több legyet is üthetsz egy csapásra. Alkalmasak az olvasás gyakorlására és a segítségükkel a kiejtést is gyakorolhatod. A sztorik segítségével eredeti szövegkörnyezetben megtanulsz egy csomó szót és ismétled az alapvető nyelvtani szerkezeteket.

A tanfolyam Prémium változatában még négy szövegértési feladat is van, amikben máris elkezdheted az egyik legfontosabb készség, az olvasott szövegértés gyakorlását. Próbáld ki, milyen lenne, ha ebből a tananyagból tanulhatnál:

2. feladat:

Olvasd el az alábbi fogalmazást és döntsd el, igazak vagy hamisak a következő megállapítások! 

«Моё имя Александра. Мамочка зовёт меня Сашулей, папа – Александрой. Я учусь в четвёртом классе. Мне десять лет. Мои лучшие друзья Алина, Оля, …почти весь класс. Всем подскажут, всем помогут! Мои бабули – Нина и Валя. Нина хорошо готовит, вкусные пирожки печёт. Ну, а у бабули Вали хобби такое – цветы выращивать. И ещё у неё кошки есть: Пуся, Бегемот и Петруха. Пусю назвали так потому, что она пушистая. Бегемот – потому, что он тяжёлый, Петруха, потому что пёстрая. Я обожаю заниматься танцами, рисованием, музыкой. У меня сестра есть, мы с ней дружим. Я, Настя и Рената нарисовали картину маслом. Конец рассказа!»

Правда или нет?

  1. Девочку родители зовут Сашулей.
  2. У девочки только две подруги в классе.
  3. Её бабушки очень любят готовить.
  4. У бабушки Вали три кошки.
  5. Александра любит танцевать.

 

Megoldás: 

  1. Девочку родители зовут Сашулей. Nem, csak az édesanyja hívja így.
  2. У девочки только две подруги в классе. Nem, szinte mindenkivel jóban van.
  3. Её бабушки очень любят готовить. Nem, csak Нина nagymamájáról írja ezt.
  4. У бабушки Вали три кошки. Igaz.
  5. Александра любит танцевать. Igaz.

A tanfolyamról itt még több információt találsz: 

Kattins ide!