Tanulj történetekkel oroszul!

Shape Image One
Tanulj történetekkel oroszul!

Talán azt kérdezed magadban: ez nem egy komolytalan dolog? Hidd el, nagyon is tudom, mi játszódik le benned! Én magam is unom, hogy az interneten nap mint nap tutira biztos módszereket akarnak rám tukmálni, amivel végre lefogyhatok, megfiatalodhatok, megszabadulhatok minden problémámtól.

Azzal is tisztában vagyok, hogy a nyelvtanulásban is számtalan „csodamódszer” látott már napvilágot, ami tényleg hatékony, tényleg szuper, és … mégsem tudunk idegen nyelveken kommunikálni. És akkor most én is jövök valami „újjal” és azt állítom, hogy folyékonyan fogsz oroszul beszélni attól, hogy érthető történeteket hallgatsz / olvasol. Teljesen érthető, hogy kételkedsz.

Miért tanulnál meg történetekből oroszul, hiszen ezek nem tartalmaznak szabályokat és nem témák szerint épülnek fel? Tudom, eddig valószínűleg azt hallottad, hogy ez mind elengedhetetlen az idegennyelv-tanuláshoz. A történetek pedig legfeljebb kiegészítésképpen jöhetnek, amikor már jól elfáradtál a magolástól és meguntad a végeláthatatlan gyakorlást.

Márpedig ez nem így van. Ha kipróbálod, milyen érdekes és érthető sztorikat hallgatni / olvasni és tényleg hallgatod, ismétled, naponta előveszed a sztorikat, akkor meglesz az eredménye. Mert a történetek sem segítenek, ha hetente 5 percre veszed őket elő.

És mi lesz a nyelvtannal, ha csak a sztorikat tanulod? Észre sem veszed és „nyelvtanozol”. Az igék ragozását, a vonzatokat, a főnevek esetalakjait, a szerkezetetket így szinte észrevétlenül, de nagyon biztosan megtanulod. Rajta, fogj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.