A csapból is a storytelling (történetmondás, történetmesélés) folyik. Mindenki arról beszél, hogy még az üzleti életben is nélkülözhetetlen. És teljesen így van: a történeteket szeretjük, a történetek fontosak számunkra. Sztorikat olvasunk, hallgatunk, nézünk, mesélünk.

De azt hallottad-e már, hogy történetek hallgatásával, olvasásával idegen nyelveket is el lehet sajátítani? Hogyne hallottad volna, hiszen az angolt talán te magad is így tanultad, vagy legalább ismersz egy fiatalt, aki a környezetedben állandóan angol videókat, sorozatokat néz és már egész jól megérti őket.

Jómagam három évvel ezelőtt találkoztam össze a story listening (történethallgatás), a storytelling és a TPRS fogalmával. Ha nem tudod még, mi ez, itt olvashatsz arról a professzorról, aki évtizedekkel ezelőtt elindította a természetes nyelvelsajátítás “mozgalmát”.

Én magam is többször leírtam már a tapasztalataimat, hogyan tanulom vén fejjel, teljesen önállóan az angolt úgy, hogy valósággal várom az “angolórákat”. Magyarázatok, szavak magolása és nyelvtani tesztek kitöltése nélkül.

Bátran mondhatom, hogy mindez megváltoztatta a nyelvtanulásról alkotott véleményemet és ezáltal az életemet. Azóta szenvedélyesen kutatom annak a lehetőségeit, hogyan tudnám ezt másoknak is megmutatni, hogyan lehetne mindezt az orosz nyelvvel, Magyarországon, magyar anyanyelvű, oroszul tanulók számára megvalósítani.

És tényleg működik!!! A módszer néhányaknál már bizonyított, van, aki egyenesen rajong érte.

Ezért úgy gondolom, a storytelling szélesebb nyilvánosságot érdemel, és elhatároztam, hogy megmutatom neked is, hogyan sajátíthatod el az orosz nyelvet érthető, érdekes történetek hallgatásával, olvasásával.

Ezért meghívlak egy beszélgetésre, ahol válaszolok az orosz nyelvtanulással kapcsolatos kérdéseidre és megmutatom neked, mennyire szórakoztatóak az orosz történetek. Csak írj egy emailt a beszeljunkoroszul@gmail.com címre!

Ha nem tudod igazán, miről is van szó, kattints ide és ismerd meg azt a módszert, amelyet a világon évtizedek óta számtalan országban használnak, és amellyel szavak magolása és unalmas, értelmetlen nyelvtani feladatok megoldása nélkül, már 3-4 hónap alatt is nagy fejlődést érhetsz el bármely idegen nyelv elsajátításában!

Szeretnék hatékonyan oroszul tanulni!