Te hogy tanulsz oroszul?

 

Szoktál tévét nézni?

Nyelvtanárként nagyon fontosnak tartom a tévéműsorokat, mert nagyon sok legyet üthetünk velük egy csapásra. Nemcsak a beszédértést javítják és a szókincsünket bővítik, hanem a hétköznapi életbe is bepillantást nyerhetünk a műsorokon keresztül.

Ha nincs más lehetőség, az interneten is lehet találni. Ehhez küldök néhány linket, amiken közvetlenül lehet tévézni.

Bár a kezdőknek is ajánlom (nagyon jó módszer a beszéd dallamának, a kiejtésnek a megszokásához), mégis azoknak való igazán, akik meglévő tudásukat akarják bővíteni, esetleg felújítani.

 

A http://www.yandex.ru/ keresőn  kereshetsz csatornákat, ha beírod pl. azt, hogy тв смотреть онлайн.

A következő linkeken pedig közvetlenül el lehet érni néhány csatornát:

 

Первый канал

Ezen a csatornán (1995-ben alapították) mindenféle műsor közül lehet választani – nézhetünk rajta ismeretterjesztő, szórakoztató, művészeti vagy éppen dokumentumműsorokat. Jelenleg a legnépszerűbb tévécsatorna Oroszországban.

 

Россия 1

Az 1991 óta sugárzó Россия 1 Oroszország  “fő csatornájaként” pozicionálja magát, és ha a 120 millió nézőt vesszük figyelembe, talán egyet is értünk.

Ez a csatorna azzal is büszkélkedhet, hogy olyan népszerű sorozatok létrehozásában vett részt, mint “Бригада”, “Идиот”, “Каменская-2”.

 

Домашний

A “házi” tévécsatorna 2006-ban kezdte működését, ma népszerűségét tekintve az első 10 orosz tévé között van.

Témáit a családi élet mindennapjaiból meríti: főzős műsoroktól kezdve az egészségügyi tanácsadáson át egészen a házassági problémákig.

Szlogenje: “Всегда для женщин”.

A “Домашний” csatorna beletartozik a kábeltévék alapcsomagjaiba.

 

Jó tévézést!

 

Hogy jobban menjen a tévézés, tanulj oroszul LÉnával! 

Érdekel a LÉna magazin!