Az orosztanulás és a vérnyomás

Shape Image One
Az orosztanulás és a vérnyomás

Az újév mindig a nagy elhatározások ideje, a január pedig a nagy abbahagyásoké. Teljesen mindegy, hogy új napirendet akarunk megvalósítani, egy egészséges étrendre átszokni vagy végre oroszul megtanulni! De hát miért olyan nehéz egy változtatást végigvinni, ha olyan hasznos, ezt józan ésszel belátjuk, sőt kedvünk is van hozzá? Mert az életben van egy természetes törekvés a stabilitásra.

És az emberi agy számtalan “trükköt” vet be, hogy minden szépen egyensúlyban maradjon. Igaz ez a vércukorszintünkre, a vérnyomásunkra, a testhőmérsékletünkre, és ugyanez érvényes a mindennapi tevékenységeinkre is.

Az életünk folyamán szokásokat alakítottunk ki, hogy mikor kelünk fel, mennyit sportolunk, mennyit pihenünk, stb. A nyelvtanulásban is vannak megszokásaink, amelyek annyira természetesek, hogy nem is válnak tudatossá. Csak akkor, ha változtatni akarunk rajtuk. Mert általában türelmetlenek vagyunk, és túl gyorsan akarjuk elérni azt a bizonyos hőn áhított célt. De minél radikálisabban szeretnénk az eddigi határainkon túl menni, annál nagyobb lesz az ellenállás, hogy létrejöjjön az egyensúly. Ez ellen harcolni pedig LEHETETLEN KÜLDETÉS! Az élő szervezetek ugyanis nem szeretik az extrém körülményeket. 

Valószínűleg már tudod is, hová szeretnék kilyukadni és milyen összefüggésben van a vérnyomásod és az orosztanulás! Ha egyszerre szeretnél látványos eredményeket elérni és túl sokat foglalkozol az orosszal, valószínűleg már másnap kifogásokat találsz, hogy elő se vedd. Vagy a családtagjaid találnak kifogásokat, mert hiányzol nekik. 

Ahhoz, hogy az egyensúlynak egy magasabb szintjét elérhesd, légy türelmes, ne akarj rakéta üzemmódban kezdeni, hanem indíts néhány perccel! Ehhez tartsd magad másnap és harmadnap és így tovább … Ha ezt teszed, természetes módon beépül az életedbe és hamarosan már azt sem veszed észre, ha 20 perc lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.