Bizonyára ismered a Nike cég zseniális reklámszlogenjét. Azért választottam címnek, mert csak ezt kell csinálnod, ha az a célod, hogy belátható időn belül képes legyél oroszul kommunikálni.

De mi is az, amit csinálnod kell?

“Nyelvtanulás, nyelvtudás, idegen nyelvet tanulni, tudni…” – a szókincsünk nem szűkölködik olyan szavakban, amik azt sugallják, egy idegen nyelvet is úgy tanulj, mint bármelyik iskolai tantárgyat. Pedig azt ma már tudjuk, hogy a természetes emberi nyelvet nem megtanuljuk, hanem elsajátítjuk, ráadásul minden egyes idegen nyelvet ugyanúgy, mint az anyanyelvünket. És nem is “tudásról” van szó, hanem készségről.

A készségeket pedig csak a gyakorlatban tudjuk megszerezni. Hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ezt a készséget elsajátítsd?

Csak csináld!

Najó, de hogyan? A legelső és legfontosabb tapasztalatom, találj minden nap fél órát és hallgass szövegeket, olvass, beszélj, gyakorolj! Jobb, ha jó kedvvel, játékosan  csinálod, mert úgy sokkal hatékonyabb.

Ha bővebben is szeretnéd megtudni, hogyan tanulj oroszul végre eredményesen és élvezettel, akkor kattints az alábbi linkre, összegyűjtöttem neked azokat az okokat, amelyek miatt az általam ismert leghatékonyabb nyelvtanulási módszer működik. Egy minisorozatból pedig azt is megtudhatod, hogyan csináld.

Szeretnék hatékonyan tanulni oroszul!

Az alábbi feladatot a 2018. decemberi LÉna magazin (kattints ide!) egyik története ihlette. Ha jól figyelsz, kitalálod a történetet is, mert a mondatok tulajdonképpen a sztori vázát adják. A végét pedig elolvashatod az új számban.