Bizonyára ismered a Nike cég zseniális reklámszlogenjét. Azért választottam címnek, mert csak ezt kell csinálnod, ha az a célod, hogy belátható időn belül képes legyél oroszul kommunikálni.

De mi is az, amit csinálnod kell?

“Nyelvtanulás, nyelvtudás, idegen nyelvet tanulni, tudni…” – a szókincsünk nem szűkölködik olyan szavakban, amik azt sugallják, egy idegen nyelvet is úgy tanulj, mint bármelyik iskolai tantárgyat. Pedig azt ma már tudjuk, hogy a természetes emberi nyelvet nem megtanuljuk, hanem elsajátítjuk, ráadásul minden egyes idegen nyelvet ugyanúgy, mint az anyanyelvünket. És nem is “tudásról” van szó, hanem készségről.

A készségeket pedig csak a gyakorlatban tudjuk megszerezni. Hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ezt a készséget elsajátítsd?

Csak csináld!  

Találj minden nap fél órát és hallgass szövegeket, olvass, beszélj, gyakorolj! Jobb, ha jó kedvvel, játékosan  csinálod, mert úgy sokkal hatékonyabb.

Az alábbi feladatot az új LÉna egyik története ihlette. Ha jól figyelsz, kitalálod a történetet is, mert a mondatok tulajdonképpen a sztori vázát adják. A végét pedig elolvashatod az új magazinban, a 2018. decemberi LÉnában.