A december Oroszországban is a készülődés hónapja. De ugye nem 24-re készülődnek, hanem 31-re, amikor az Újév (Новый год) ünnepe van. A Рождество (karácsony) pedig csak január 6-án kezdődik a Szentestével (Сочельник)

Nem biztos tehát, hogy a mi hagyományainknak megfelelő orosz szokásokat találunk. Az adventi koszorú, adventi naptár, adventi vásár ugyan ismerős fogalmak már Oroszországban, de mind elnevezésükben, mind az új szokások ápolásában ingadozások vannak.

Az adventi naptár megfelelőjeként pl. előfordul az адвент-календарь és az адвентский календарь is. Az adventi koszorú pedig leginkább рождественский венок.

Az adventi naptárt pedig vagy kiegészítik egészen a pravoszláv karácsonyig, vagy csak tíz nappal Újév előtt kezdik nyitogatni.

Nálunk ma elkezdődött az advent, de a december már Oroszországban is. A játékunk is ehhez kapcsolódik. Találd meg a képen megjelölt részek orosz megfelelőit! Ehhez csak a gombostűkre kell kattintanod. Jobbra fent teljes képernyőre tudsz váltani.

Mi lenne, ha ezentúl hatékonyan tanulhatnál oroszul? Ha nem kellene szavakat magolnod és unalmas nyelvtani feladatokat csinálnod? Ismerd meg azt a módszert, amelyet a világon évtizedek óta számtalan országban használnak és amellyel már 3-4 hónap alatt is nagy fejlődést érhetsz el bármely idegen nyelv elsajátításában!

Szeretnék hatékonyan tanulni oroszul!